Veelgestelde vragen


Zijn de grafmanden van Tree of Life geschikt voor begrafenissen en crematies?
Ja, de grafmanden van Tree of Life zijn geschikt voor begrafenissen en crematies. Zelfs op natuurbegraafplaatsen mogen onze manden gebruikt worden.


Waarom zijn rieten grafmanden duurzaam?
Grafmanden gemaakt van wilgentenen zijn duurzaam om diverse redenen. Van de wilgenboom worden alleen de takken gebruikt. De boom blijft bestaan en de wilgentenen groeien snel weer aan. Bovendien vergaat een rieten mand sneller in de bodem dan een houten kist. Bij de productie van een rieten uitvaartmand worden geen kunststoffen, metalen of synthetische lijmen gebruikt.


Hoe komen de verschillende kleuren in het riet?
De wilgentenen die worden gebruikt voor de Tree of Life grafmanden krijgen hun kleur alleen op een natuurlijke manier. Door de wilgentenen direct te verwerken behouden ze hun donkere kleur. Een lichte of ‘witte’ mand is gemaakt van wilgentenen die eerst geweekt zijn in water.


Uit welke materialen wordt een grafmand gemaakt?
De manden die Tree of Life levert zijn gemaakt van wilgentenen en zeegras. Wilgentenen zijn de takken van een wilg. De takken groeien snel weer aan. Het kunstige vlechtwerk begint met een stevige bodem. Op de bodem wordt van duurzaam hout een lattenconstructie gebouwd waarop een dunne houten plaat ligt. Dit is nodig voor de stevigheid. De constructie moet ook een lichaam kunnen dragen. Door de slimme ontwerpen, hoever er geen schroeven of lijm gebruikt te worden.


Waar zijn de handvaten van gemaakt?
De handvaten van de grafmanden die Tree of Life levert, zijn gemaakt van touw of vlas.


Wat zit er in de binnenkant van een grafmand?
Op de bodem van de mand ligt een dunne houten plaat voor de stevigheid. Zonder deze plaat zou de mand een lichaam niet kunnen dragen. Uw grafmand wordt geleverd met een hoofdkussen, voering en lijkwade van hennepvezel. Het hoofdkussen is gevoerd met stro. Ook de deksel is gevoerd om te voorkomen dat er aarde in de mand terecht zou komen bij het begraven. Tegen een vergoeding kunnen we ook een matras leveren. Deze ik ook voorzien van hennepvoering.


Waarom is de voering van hennepvezel en niet van katoen?
Alle manden van Tree of Life worden geleverd met een voering van hennepvezel. Hennep is een vezel die op veel kleiner oppervlakte kan worden geteeld dan katoen. Bovendien heeft het een kwart minder water nodig om te kunnen groeien.


Hoe zwaar kan een grafmand belast worden?
Een grafmand van Tree of Life kan een gewicht tot 150 kg dragen. Manden gemaakt van wilgentenen zijn enorm sterk. Zelfs meubels en de manden van een heteluchtballon worden gemaakt van wilgentenen.


Wat zijn de bezorgkosten?
Onze prijzen zijn inclusief bezorgkosten. Voor de verzending hoeft u geen extra bedrag te betalen.


Mag ik zelf een uitvaartmand online kopen?
Ja, het staat u vrij een uitvaartmand online te kopen. Onze klanten kopen direct bij ons, omdat ze de voorkeur geven aan een bepaalde mand die ze mooi vinden of omdat deze goedkoper is. Dat hoeft niet direct via uw uitvaartondernemer te lopen.


Betaalt mijn verzekering de grafmand van Tree of Life?
Indien u een uitvaartverzekering heeft die u een som geld uitkeert, dan krijgt u zelf beschikking over het verzekerde bedrag. Bij een natura uitvaartverzekering bent u gebonden aan het pakket van de organisatie die uw uitvaart betaalt. Binnen dat pakket kiest u uit een vast assortiment kisten of manden. Wilt u toch een grafmand bij Treef of Life bestellen, dan zijn deze extra kosten voor uw eigen rekening. Raadpleeg uw polis voor de voorwaarden of neem contact op met uw verzekeringsagent om de voorwaarden te bespreken. Zo voorkomt u teleurstellingen.


Hoe lang duurt het voordat de grafmand geleverd wordt?
In principe bezorgen we, nadat u de mand heeft besteld, binnen 6 uur op het door u opgegeven adres in Nederland. Ook in het weekend of in de avonduren. Daar rekenen we geen extra toeslag voor.


Wordt de grafmand alleen aan huis geleverd?
Nee, we leveren de door u bestelde grafmand op het door gewenste en opgegeven adres. Dat kan uw uitvaartonderneming zijn, een huisadres of een zorginstelling.


Kunnen we de grafmand zelf beschilderen?
De grafmanden van Tree of Life zijn gemaakt van duurzame materialen om de natuur zo min mogelijk te belasten. Daarom leveren wij manden alleen in natuurtinten. U kunt de manden zelf beschilderen of verven. Wilt u een duurzame keuze maken? Gebruik dan alleen watergedragen verfsoorten.


Wanneer zijn jullie bereikbaar?
U kunt 24/7 contact met ons opnemen. U kunt bellen naar 06 – 41 60 80 21 of mailen naar info@treeoflifeshop.nl U kunt ook op onze contactpagina het contactformulier invullen met uw vraag.


Wat gebeurt er als ik online een grafmand bestel?
U plaatst uw bestelling op onze website en doorloopt het orderproces. We vragen om uw persoonlijke gegevens en het afleveradres. U betaalt direct en veilig via iDeal, PayPal of Bancontact. Zodra uw bestelling bij ons binnenkomt in het systeem gaan we voor u aan de slag. U krijgt een bevestiging per e-mail. Heeft u speciale wensen of heeft u een vraag gesteld, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We streven altijd naar het bezorgen van uw grafmand in Nederland binnen 6 uur.


Is betalen via de website veilig?
Onze webshop maakt gebruik van iDeal, Paypal en Bancontact. Uw betaling gaat altijd via een veilige methode.


Door wie wordt de grafmand bezorgd?
Tree of Life maakt gebruik van een professioneel distributiecentrum met ervaring in de uitvaartbranche. Uw bestelde grafmand wordt met de uiterste zorg behandeld en bezorgd.


Kan ik een grafmand komen bezichtigen?
Ja, u kunt een afspraak maken bij een van onze distributeurs in 's-Hertogenbosch of Dronten. Bel of WhatsApp naar 06 – 41 60 80 21.

 

Bekijk onze assortiment grafmanden in de webshop